Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2007

Μετά τις εκλογές..

Έγραφα στις 25 Αυγούστου...

"Καίγεται η Ελλάδα και αυτή τη φορά έχουμε και νεκρούς.
Το μόνο περιέργο είναι πως βλέπω αγανακτισμένους πολίτες. Γιατί άραγε;
Αφού παίρνετε αυτό που σας αξίζει με την κοινωνία που δημιουργήσατε.
Και τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει...."

Και τελείωσα γράφοντας..

"Σε μερικές μέρες ο ίδιος λαός θα πάει να ψηφίσει και θα ζητά απο τους κατα τόπους βουλευτές και τα κομματοκούταβα να του διορίσουν τον νεανία στην πυροσβεστική.
Η μάλλον στους νέους Rangers "put the kot down" τους αγροφύλακες.
Άρε Λυκούργο που θέλετε...."

Βλέποντας τους ανθρώπους να υποφέρουν είχα θεωρήσει το post μου σκληρό.Μόλις τώρα όμως είδα τα αποτελέσματα των εκλογών.Δυστυχώς δεν έπεσα έξω.
ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΤΕ.


17 σχόλια:

μελονικος είπε...

Κατ’ αρχάς θέλω να σε μαλώσω που δεν έχεις εμπιστοσύνη στο λαό της χώρα σου.
Είναι λαός που και σοφά σκέπτεται και σοφά λειτουργεί. Μην τον αδικείς λοιπόν .
Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν αυτό που έπρεπε να είναι.. Μια ισχνή πληοψηφία για το κυβερνών κόμμα της Ν.Δ. και ενίσχυση τω μικρών κομμάτων που αποτελούν εγγύηση για το αύριο. Και δεν σου τα λέω από τη σκοπιά του νεοδημοκράτη. Ποτέ μου δεν ψήφισα κυβερνών κόμμα. Δεν συμπάθησα και δεν τα πήγα καλά με κάθε μορφή εξουσίας. Αυτό δε σημαίνει πως δεν ξέρω το πόσες φορές είχα εγώ άδικο. Και πόσες φορές εκ των υστέρων δεν αναγνώρισα τη σοφία του λαού μας και τη δική μου βλακεία. Προσωπικά το αποτέλεσμα το θεωρώ πολύ καλό . Καληνύκτα.

Σοφία είπε...

Εγώ το θεωρώ λυπηρό μεν, αναμενόμενο δε. Επαληθεύονται πανηγυρικά όσοι ισχυρίζονται ότι ο κάθε λαός έχει την κυβέρνηση που του αξίζει. Περαστικά.

Λακων είπε...

@Νίκος Αν ο λαός μας ήταν σοφός η χώρα μας θα ήταν πολύ καλύτερη και δεν αναφέρομαι μόνο στην πολιτική.
Εαν το δούμε γενικότερα με δεδομένο οτι ο κόσμος είναι εγκλωβισμένος και δεν υπάρχει αξιόλογη εναλλακτική πρόταση μάλλον έχεις δίκιο.
Ξέρεις Νίκο ταξιδεύοντας εχθές έβλεπα στάχτη και καμμένη γη απο την Κορινθία έως τη Λακωνία..
@σοφία Συμφωνώ και επαυξάνω.

Κορκόδειλας είπε...

Λάκωνα εγώ μιας και δεν είμαι και πολιτικάντης και ψηφλιζω οτι να'ναι, εχθες ψηφισα βάσει της οργής μου και βάσει της στεναχώριας της πατρίδας μου. Με μεγάλη μου έκπληξη, μιας και περίμενα λιγότερο ποσοστό σε όποιον έβγαινε, είδα οτι οι συμπολίτες μας που κάηκαν ψήφισαν τα ίδια και τα ίδια.

Τι έγινε? πήραν ένα τριχίλιαρο και χέστηκε η φοράδα στ'αλώνι? Ξεχάσανε? Ρε μπας και γουστάρανε κιόλας μιας και μην ξεχνας οτι αρκετά στρεμματα με ελιές που κάηκαν ΔΕΝ ΕΚΜΑΤΑΛΛΕΥΤΗΚΑΝ ποτε και απο κανένα. Αρκετοί ήταν αυτοί που έπερναν τις επιδοτήσεις και οι ελιές ήταν μέσα στα κτήματα χωρίς βάβαια να τις πάρει κανείς.

Στεναχωρήθηκα που δεν δώθηκε ηχηρό παρών απο τους κατα τ'αλλα αγρότες μας.

Βασικά σοκαρίστικα εχθες. Αυτοί είμαστε, αυτά μας αξίζουν. Τέλος.

Matrix είπε...

*Το post σου στις 25 Αυγ. θεωρώ πως είναι σε σωστή κατευθυνση.
Όμως το "ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΤΕ" είναι πραγματικά σκληρό.
Απο κει και πέρα το ότι στους νομούς Αρκαδίας, Λακωνίας δεν εκφράστηκε η ψήφος διαμαρτυρίας προς την κυβέρνηση είναι πραγματικά περίεργο. Ίσως όμως αυτή η ψήφος διαμαρτυρίας ενδεχομένως να "χάθηκε" στην ελαφρώς αυξημένη αποχή.

Λακων είπε...

Μετά τον εμφύλιο είναι πιο πιθανό στη Λακωνία ο ήλιος να βγεί απο τη δύση παρά οι Λάκωνες να μην ψηφίσουν δεξιά.
Το εντελώς αντίθετο συμβαίνει στην Κρήτη.
Αν όλα αυτά συνέβαιναν στην Πελοπόννησο γενικότερα και στη Μάνη ειδικότερα πριν 100 χρόνια ίσως οι πολιτικοί μας να χρειαζόταν να μεταναστεύσουν...

μελονικος είπε...

Διάβασε για την επανάσταση της Μάνης, τότε που ηρθε ο Όθωνας στην Ελλάδα και ενώ στην αρχή φέρθηκαν λεβέντικα, μετά με λίγα χρυσά νομίσματα και κάποια αξιώματα πως οι μισοί πούλησαν τους άλλους μισούς.
Και δέξου πως ίσως και να ξέρει τι κάνει.. Και εν πάσει περιπτώσει και λάθος να κάνει, αυτός θα το υποστεί και κανείς άλλος.

μελονικος είπε...

Από τα πολύ ωραία της ιστορίας. Μετά τις πρώτες μεγάλες μάχες, πουλούσαν σο Γύθειο τους Ελβετούς και βαυαρούς στρατιώτες ένα τάλιρο και τους αξιωματικούς μια δραχμή σε ένδειξη εσχάτης περιφρόνησης.

Λακων είπε...

Νίκο τα ξέρω.Ωραία πάσα μου έδωσες και με έξέπληξες ευχάριστα για άλλη μία φορά. Όχι μόνο συνέτριψαν τα τσιράκια του Όθωνα αλλα τους έκαναν και άλλα απο ότι θυμούνται οι παλιότεροι τα οποία καλό είναι να μην τα αναφέρω στο blog.
Πολλοί Βαυαροί μάλιστα αυτοκτόνησαν απο τη ντροπή...

Κάποτε κάποιος Αθηναίος ρώτησε ένα Σπαρτιάτη τι ξέρει να κάνει.
Αυτός απάντησε "Ελεύθερος είναι" δηλαδή να είμαι ελεύθερος. Αυτή τη νοοτροπία θαυμάζω και υπογράφω στο Blog ως Λάκων και όχι για λόγους μικροτοπικιστικούς. Το ανυπότακτο και ελεύθερο ίσχυε μέχρι και τους χρόνους που αναφέρεις.
Δυστυχώς τώρα σχεδόν χάθηκε για αυτό και έγραψα (Β)Λάκωνες..

KitsosMitsos είπε...

Σοφός λαός και τρίχες. Ημιμαθείς είμαστε και παραμένουμε. Και ψηφίζουμε τον πιο φιγουρατζή, λαμόγιο και αυτόν που θα μας τάξει τα περισσότερα. Άντε και του χρόνου ή μάλλον σε 3,5 χρόνια.

Ανώνυμος είπε...

Κάντα 2,5 και και την άλλη φορά θα ψηφίσουμε αυτόν που θα κόψει πρώτος το νήμα γιατί από δω και πέρα θα τρέχουν όσο μπορούν πιο γρήγορα. Οι μεν για να φάνε και να διαλύσουν ότι άφησαν όρθιο και οι δε για να ξαναβγούν.

μελονικος είπε...

Διαβάζοντας σχόλια στο μπλοκ σου, Βλέπω μια φρεσκάδα, μια δροσιά που μόνο η νεολαία έχει. Ταυτόχρονα μια ανυπομονησία ατελείωτη. «Τα θέλετε όλα και γρήγορα» Εμείς οι μεγάλοι παίρνουμε ζωή και δύναμη από εσάς τους νέους., όμως ξέρουμε πως η βιασύνη είναι κακό πράγμα στη πολιτική. Και γενικά στη ζωή το να νομίζεις πως είσαι γνώστης της αλήθειας. Ελπίζω να γράψεις κάποια μέρα για τα γεγονότα της Μάνης. Θα έχει πολύ ενδιαφέρον.

Λακων είπε...

@Νικο Σκεφτόμουν να το κάνω αλλά θεωρούσα πως τα πράγματα αυτά δεν θα ενδιέφεραν κανέναν.
Πιθανότατα κάποια στιγμή να το πραγματοποιήσω και μάλιστα θα βασιστώ σε τουρκικές πηγές. Μακάρι πάντως τις γνώσεις που έχεις για τη Μάνη να τις είχα και εγώ για τα μέρη σου.
Κάποια στιγμή θα κάνω και μια αναφορά στον τρόπο παρασκευής μελιού εκείνη την περίοδο. Ένας αναγνώστης τουλάχιστον είναι σίγουρος :))

μελονικος είπε...

Αυτά τα πράγματα είναι που ενδιαφέρουν τους αναγνώστες των μπλοκ. Όχι τα γενικά. Αυτά τα βρίσκει σε πολλές μεριές.. Πιστεύεις εσύ πως ένα παραμύθι της Σκοπέλου, με προσπάθεια να γραφτεί στη ντοπιολαλιά θα μπορούσε να ενδιαφέρει κάποιον;. Και όμως. Οι αναγνώστες των μπλοκ είναι πολύ πάνω από τον μέσο όρο.
Το μελισσοκομικό θα το συστήσουμε και στα φόρουμ των μελισσοκόμων.
Επειδή τα γεγονότα αυτά διδάσκουν ιστορία , και επειδή δεν συμφέρει την άρχουσα τάξη να τη διδάξει έτσι, πρέπει εμείς να αναπληρώσουμε όσο γίνεται το κενό.

Λακων είπε...

Μην ανησυχείς. Για τα θέματα αυτά έχω κινηθεί και σε "επίσημη" κατεύθυνση και βρήκα ανθρώπους που ενδιαφέρονται.

Λακων είπε...

@kitsos mitsos
Με καθυστέρηση να σου πώ πως οι απόψεις μας είναι πολύ κοντά. Τελικά αναρωτιέμαι ποιός έχει προσφέρει πιο πολλά στο περιβάλλον και γενικότερα στην Ελλάδα. Εσύ με τις πρωτοβουλίες σου και τον εθελοντισμό ή το επίσημο κράτος;
Αναλογικά πάντως εσύ.

@Έφη Δεν ξέρω αν έχω παραισθήσεις αλλα επιτέλους συμφωνούμε :))

Ανώνυμος είπε...

@Λάκων Μέσα είσαι! Δε είναι ωραίο να συμφωνούμε σε όλα. HOT NEWS: Όλες οι ευρωπαϊκές χώρες που επλήγησαν από τις πυρκαγιές φέτος υπέγραψαν συμφωνία να αναδασώσουν τα καμένα και να επαναπροσδιορίσουν τα δάση τους εκτός από την Ελλάδα. ΟΥΑΟΥ!
ΥΓ. Αγαπώ την Ελλάδα, την αρχαιολογία και είμαι Ελληνίδα. Περίμενες να είμαι χαλαρή με αυτά που διάβασα?