Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2007

Τα φαινόμενα απατούν αλλα μόνο για λίγο

Ξεκινώ τη Δευτέρα για να πάω στην εργασία μου. Νυσταγμένος και πριν αρχίσει να ενεργεί ο καφές μπαίνω βιαστικά στο τραίνο. Άδεια και η Αθήνα, άδεια τα βαγόνια του ηλεκτρικού και ενστικτωδώς χωρίς να κοιτάξω γύρω μου κάθομαι σε ένα κάθισμα.
Σηκώνοντας λίγο το βλέμμα μου βλέπω πως δίπλα μου έχω τρεις εντυπωσιακές (και original) ξανθές.
Πανύψηλες, εντυπωσιακά κορμιά με το άσπρο δέρμα τους να έχει κοκκινίσει απο τον ήλιο και αποροφημένες και οι τρείς στα αγγλόφωνα βιβλία τους. Πιθανότατα γερμανίδες λέω μέσα μου που πηγαίνουν στον Πειραιά να πάρουν το πλοίο για κάποιο νησί.
Πανέμορφο το θέαμα ομολογώ, και μάλιστα ικανό να με πάρει απο την αγκαλία του Μορφέα παρότι ο καφές δεν είχε ενεργήσει ακόμα..
Κοιτάζω λίγο πιο προσεκτικά και να το πρώτο σημάδι. Μια αλυσίδα στο αριστερό πόδι σε μία απο τις τρείς.
"Λες να είναι;" είπα μέσα μου.
Η ίδια και ενώ δεν υπήρχε ήλιος μέσα στο βαγόνι, πρωί γαρ, φορούσε τα γυαλιά ηλίου. Αντιθέτως οι άλλες δύο τα χρησιμοποιούσαν ως στέκα για τα μαλλιά. Οι υποψίες μου άρχισαν να ενισχύονται.
Και όμως "πρέπει να είναι" ξανασκέφτομαι.
Δεν περνά λίγη ώρα και πάλι η ίδια σηκώνει το βλέμμα της απο το βιβλίο, ρίχνει μια ματιά στο μπούστο της και αρχίζει να κοιτάζει τριγύρω. Οι άλλες δυο σύνεχίζουν ατάραχες πλήρως συγκεντρωμένες στο διάβασμα τους. Μετά απο λίγα δευτερόλεπτα ξανά το ίδιο σκηνικό. Κοίταγμα στο μπούστο και πάλι μια ματιά τριγύρω. Δεν περνούν λίγα λεπτά και μεταξύ μοναστηρακίου και θησείου ο ήλιος μπαίνει στο βαγόνι. Οι δύο τύπισσες φορούν τα γυαλία όταν ο ήλιος τους έγινε ενοχλητικός και η τρίτη ξανά ματιές...
Ε πλέον ήμουν σίγουρος παρότι έμοιαζαν και οι τρείς τόσο πολύ.
Η μία είναι ελληνίδα.
Δεν προλαβαίνουμε να φτάσουμε στα Πετράλωνα και χτυπά το κινητό της.
Σηκώνεται όρθια και απαντά: "Έλα μωρή, τώρα φτάνω".

Τα συμπεράσματα δικά σας...

11 σχόλια:

Κορκόδειλας είπε...

Να σου πώ? Είδες που πήγαν? χα

Η ψωνάρα η Ελληνίδα έκανε το μπαμ πάλι ε? Και καλά διάβαζε? αχχχχ...

Λακων είπε...

Άστα ρε κορκόδειλα. Ούτε η πονηριά ενός που είναι ¨κατου απο το αυλάκι δεν ήταν αρκετή". Δεν έριξαν ούτε ματιά στο χαμουτζή..(Οι ξένες)

Συμπεράσματα;
1)H Ελληνίδα μαιμού απελευθερωμένη επαναστάτρια με την αλυσιδούλα. 2)Κοίταζε το ντεκολτέ της να δεί αν είναι εντυπωσιακό και αν της το κοιτάζουν. Αν τυχόν το κοίταζα θα έκανε δήθεν την ενοχλημένη και οτι καλύπτει το στήθος της.
3)Τα γυαλιά ηλιού καθαρά τα φορούσε για εφέ ενώ οι ξένες ως μέτρο προστασίας για τα μάτια τους.
Τα ίδια και με το βιβλίο.
Άσε που όταν ακούω γυναίκα να λέει "μωρή" απογοητεύομαι αφάνταστα.

Ανώνυμος είπε...

καλα ρε παιδια, λετε να ειναι τοσο ψωνια πια οι ελληνιδες???????????για να σας δοθμε και με τις ξενες τι κανετε....

Λακων είπε...

Γενικότερα κρίνεται η νοοτροπία ενός λαού στον οποίο συμπεριλαμβάνονται και οι ελληνίδες όπως και οι έλληνες.
Σε επόμενο post μπορεί ο αντρικός πληθυσμός να γίνεται αντικείμενο σχολιασμού.
Για το θέμα των ξένων γυναικών έχω να σου πω πως έχω γνωρίσει καταπληκτικά άτομα με τα οποία έχω ακόμα επαφή.
Επίσης μου αρέσουν πολύ περισσότερο οι βορειοευρωπαίες (με εξαίρεση τις αγγλίδες) απο τις ελληνίδες.Κάτι που βέβαια είναι υποκειμενικό και δεν αναφέρομαι μόνο σε θέματα ομορφιάς αλλά και σε θέματα συμπεριφοράς, ειλικρίνειας κτλ.
Όσον αφορά τώρα τον Κορκόδειλα μην τρομάζεις. Ο δικός μας εδώ είναι εκπαιδευμένος για να μην δαγκώνει. Οπότε μη διστάζεις να γράψεις επώνυμα τα σχόλια σου.

Ανώνυμος είπε...

Είναι απολύτως σωστό αυτό που λες. Ως προς την ειλικρίνεια των αλλοδαπών είναι επίσης ορθό, καθώς όταν πρόκειται να φύγεις κάποια χιλιόμετρα μακριά δεν υπάρχει χρόνος και λόγος υποκρισίας. Επιπλέον, μη ξεχνάς πως το greek kamaki δεν κανει διακρίσεις ως προς τις εγχώριες. Κατά συνέπεια, κάθε καθαρόαιμο Έλλην αρσενικό που σέβεται τον εαυτό του θα πρέπει να ξέρει πως οι Ελληνίδες είναι ίσως λίγο πιο "ξύπνιες". Στα λέω αυτά με πλήρη συνείδηση γιατί λόγω της δουλειάς μου έχω γνωρίσει κόσμο σχεδόν απ όλες τις χώρες της Ευρώπης και σε διαβεβαιώ ότι είτε άνδρες είτε γυναίκες από το εξωτερικό μας θεωρούν σούπερ σεξουαλικό έθνος και μόνο ελάχιστο ενδιαφέρον από την πλευρά μας τους κάνει να νιώθουν ψυχική ανάταση.

Λακων είπε...

Λοιπόν και η δική μου δουλειά σχετίζεται με τον τουρισμό και τα ταξίδια.
Επίσης επειδή σπούδαζα στην Κρήτη ήμουν κάθε καλοκαίρι στη Χερσόνησο καιτα Μάλια.Εκεί για μήνες το μέρος μετατρέπεται σε αποικία βορειοευρωπαίων.
Να ξέρεις λοιπόν πως τα περί "Greek καμάκι" και οι "εύκολες ξένες" δεν ισχύει.
Συνήθως οι Έλληνες ήταν εντελώς εκτός κλίματος στα μαγαζιά και κάθονταν με ένα ποτό στο χέρι κοιτάζοντας σα χάνοι.Κάπως έτσι ήμουν και εγώ τις πρώτες 3 μέρες των διακοπών μου εκεί.
Οι δε ελληνίδες είχαν εντελώς διαφορετική συμπεριφορά όταν είχαν τον "ανταγωνισμό" απο τις ξένες.
Πάντως συμφωνώ στο ότι δεν είναι τόσο πονηρές όσο οι δικιές μας και γενικότερα δεν περιμένουν να ακούσουν ψέματα.
Μάθε τώρα τα εξής: Λίγο πριν έρθουν τα τσάρτερ,τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια, ακούνε τα εξής απο τους πράκτορες ταξιδίων.
"Προσέξτε τους Έλληνες.Πολλοί απο αυτούς είναι κλέφτες και βιαστές και ενδιαφέρονται μόνο για σεξ." Αυτά τα ακούνε και απο Έλληνες πράκτορες.
Σούπερ σεξουαλικό έθνος μας θεωρούσαν παλιότερα οι Ευρωπαίοι αφού λόγω των τότε ηθών στην Ελλάδα οι Έλληνες ήταν "πεινασμένοι" και ήταν ικανοί να κάνουν σέξ με την οποιαδήποτε. Τώρα νομίζω τα πρωτεία στην Ευρώπη τα έχουν οι Ιταλοί.
Ο μύθος του εραστή Έλληνα πάντως ισχύει ακόμα στην Αμερική.
Γνωστός μου δικηγόρος πάντως απο τα μέρη που αναφέρω μου έλεγε πως οι ξένες έχουν παντρευτεί τα καλύτερα παιδιά και πως οι κοπέλες οι ντόπιες έχουν πρόβλημα!!!

Ανώνυμος είπε...

Πρώτον, είμαι γυναίκα και σίγουρα δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε σε οτιδήποτε έχει να κάνει με το ποιά είναι η σωστή προσέγγιση για το άλλο φύλο. Δεύτερον, δεν ασχολούμαι με τον τουρισμό και αφενός δεν έχω άποψη, αφετέρου δεν θα με απασχολούσε ποτέ η άποψη ανθρώπων που έρχονται στην Ελλάδα κυρίως για να περάσουν καλά (να ξεδώσουν καλύτερα...). Τρίτον, είμαι αρχαιολόγος και ο κόσμος που έχω ως παράδειγμα καταλαβαίνεις ότι είναι τελείως διαφορετικού επιπέδου από απλούς φυσιοδίφες και καταπιεσμένους. Και τέλος, όσον αφορά στα μέρη που αναφέρεσαι τα έχω σπουδάσει και τα έχω ζήσει από πολύ κοντά και έχω να πω πάρα πολλά για τους άνδρες και ακόμα περισσότερα για τις γυναίκες. Τελος πάντων, ασχοληθείτε λίγο περισσότερο με το τι φταίει από τη δική σας πλευρά και ας αφήσουμε τους αφορισμούς για τις ημέτερες γιατί είμαι σίγουρη ότι ξέρετε πολύ καλά την αξία τους.

Λακων είπε...

Το οτι είσαι γυναίκα δεν μου λέει κάτι. Όπως δεν είναι αναγκαίο να συμφωνούμε.
Εμένα απο την πλευρά μου με ενδιαφέρει η άποψη όλων των ανθρώπων ακόμα και των "ρηχών" αφού συνδέεται εν μέρει με τη δουλειά μου αλλά και με τη γενικότερη φιλοσοφία μου.
Αν τώρα σου απαντήσω για το τι φταίει απο τη δική μας μεριά και αν αναγνωρίζω την αξία σας θα μιλάμε μάλλον για αιώνες:))

Ανώνυμος είπε...

Τα βλέπεις? Το ότι είμαι γυναίκα θα έπρεπε να σου λέει ότι αναγκαστικά δε θα συμφωνούσαμε γιατί είμαστε διαφορετικά σκεπτόμενα όντα. Δε μίλησε κανείς για "ρηχούς" ανθρώπους αλλά για διαφορετικές οπτικές που είναι πιο κοντά στην καθημερινότητα. Για παράδειγμα, η ψυχολογία και η αντιμετώπιση κάποιου που έρχεται για δουλειά εδώ ή και το αντίστροφο, τη στιγμή που γνωρίζει εν μέρει τη νοοτροπία μας, δεν είναι η ίδια με των πελατών σου (!). Όσο και αν σου φαίνεται περίεργο η συμπεριφορά της πλειοψηφίας των τουριστών (με εξαίρεση τους Ιάπωνες) είναι απαράδεκτη τόσο στους αρχαιολογικούς χώρους όσο και σε άλλα μνημεία που θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικοί. Μου φάνηκε ότι πειράχτηκες λίγο από τον τρόπο που γράφω αλλά δεν έχω καμία πρόθεση να σε προσβάλλω ούτε να έρθω σε αντιπαράθεση μαζί σου. Προσπάθησε να αποβάλλεις την απογοήτευσή σου και να τα βλέπεις όλα μαύρα για την Ελλάδα και τις Ελληνίδες γιατί όσο πολύπλοκο είναι το ανάγλυφο και οι ακτές μας τόσο περίεργοι είμαστε κι εμείς και οι μόνοι χαρακτηρισμοί που θα μας ταίριαζαν είναι ιδιαίτεροι, γοητευτικοί, αναπάντεχοι και κανένα γενικό συμπέρσμα δε μπορεί να μας προσδιορίσει.
Τώρα, αιώνες έχουν περάσει και τα δυο φύλα δεν έχουν επιτύχει τη σύμπλευση. Δε νομίζω ότι θα το καταφέρει κανείς με συζήτηση.

Λακων είπε...

Έφη έχω πετύχει τη σύμπλευση και με Ελληνίδες και με ξένες και δεν εννοώ μόνο τον ερωτικό τομέα.Για αυτό το γεγονός οτι είσαι γυναίκα δε μου λέει κάτι.
Σε γενικές γραμμές να σου πω πως μου αρέσει περισσότερο η μέση Γερμανίδα ή η Σουηδέζα απο τη μέση Ελληνίδα και εμφανισιακά και σε θέματα νοοτροπίας.
Αυτό βεβαια όπως προείπα είναι κάτι υποκειμενικό και κάθε αντίθετη άποψη είναι και λογική και σεβαστή.
Δεν τα βλέπω όλα μαύρα αλλα δυστυχώς βλέπω πολλά άσχημα.
Όπως ημιμάθεια, ερασιτεχνισμό,αναξιοκρατία, διαφθορά, λαδώματα, ωχαδερφισμό, απάθεια , κουτοπονηριά, ανεπαρκή παιδεία και και και..
Στα θετικά; Ρίξε μια ματιά στα άτομα που απαντούν στα post μου και στα blog τους.'Εχουν κάτι να πούν και νομίζω πως καταλαβαίνεις τι εννοώ. Λατρεύω την ελλάδα και μου αρέσουν τα παλιότερα ήθη-έθιμα των Ελλήνων.Δεν αναφέρομαι στους αρχαίους αλλά στο κοντινό παρελθόν.
Δυστυχώς όμως δεν θεωρώ το νεοέλληνα γοητευτικό σα λαό πλέον.
Γενικότερα έχω μεγάλες απαιτήσεις και δεν θεωρώ πως με τις εξαιρέσεις μπορούμε να πάμε μπροστά.
Τελειώνοντας να σου πώ καλως όρισες. Νομίζω πως αυτό απαντά στο αν με ενόχλησαν οι απαντήσεις σου.

Ανώνυμος είπε...

Το κοντινό παρελθόν δεν έχει σημαντικές διαφορές απ ότι συνέβαινε με τους Έλληνες στην αρχαία Ελλάδα. Αν το κοιτάξεις προσεκτικά θα δεις πάρα πάρα πολλές ομοιότητες. Μπορεί το γενετικό υλικό μας να έχει υποστεί αλλαγές αλλά Έλληνες είναι οι της ελληνικής παιδείας μετέχοντες και την Ελλάδα κατοικούντες!