Τετάρτη 15 Αυγούστου 2007

Ευέλικτο Management και εξωτερική πολιτική


Η ονομασία Romtelecom σας λέει κάτι; Το πιθανότερο όχι..
Λοιπόν συζητώντας με ένα γνωστό μου Ρουμάνο ο οποίος ζει στην Αμερική και είναι εξαιρετικός προγραμματιστής Η/Υ έμεινα άναυδος!

"Κάνω Μποΰκοτάζ σε όλα τα ελληνικά προΐόντα και υπηρεσίες. Η ελληνική κυβέρνηση έκλεψε την Ρουμανία και τους πολίτες της και εξαγόρασε τα πάντα. Όταν πηγαίνω στη Ρουμανία χρησιμοποιώ μόνο Vodafone για τις επικοινωνιακές μου ανάγκες"

"Το καλό με τον καπιταλισμό είναι οτι ψηφίζω με το πορτοφόλι μου"

Προ ετών ο Ο.Τ.Ε εξαγόρασε την κρατική εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Ρουμανίας, κάτι σαν τον πρώην δικό μας Ο.Τ.Ε. Πρόκειται για την εταιρεία Romtelecom.
Κάποιοι φωστήρες του μάνατζμεντ νόμισαν πως βρίσκονται στο Γρεκοχώρι και αποφάσισαν να αυξήσουν τις τιμές των παγίων. Το αποτέλεσμα ήταν να χάσουν το 75% της πελατείας τους. Και καλώς έπραξαν οι Ρουμάνοι.

Οι πολιτικοί της Ρουμανίας που μας πούλησαν τον Ο.Τ.Ε τους έξυπνα αποποιούνται των ευθυνών τους και όλες οι κατηγορίες πέφτουν στην Ελλάδα.
Απο την άλλη μας στέλνουν κατά χιλιάδες Ρουμάνους μετανάστες και μάλιστα τους πλέον αντιπαραγωγικούς και αμόρφωτους.
Οι σοβαροί βέβαια Ρουμάνοι θα δουλέψουν αλλού-κυρίως δε σε χώρες με σοβαρή μεταναστευτική πολιτική-και μάλιστα θα προσφέρουν.

Αυτά για να μαθαίνετε την εικόνα της χώρας μας στα βαλκάνια,την εξωτερική μας πολιτική,τους ικανότατους μάνατζερς των ελληνικών επιχειρήσεων.
Και κυρίως τα άνωθεν είναι ένα καλό μαθημα για αυτούς που νομίζουν πως εξαγοράσαμε ή θα εξαγοράσουμε τους Τούρκους και τους Σκοπιανούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: