Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2007

Μια ρόζ ιστορία

Σήμερα θα προσπαθήσω να κλέψω λίγο από τη δόξα της blogger ny-anna . Η ιστορία που θα διηγηθώ όμως είναι πραγματική!
Χρόνια πριν σε ένα ρεμπετάδικο. Δίπλα μου μια τύπισσα. Μεγαλύτερη μου (ως συνήθως πρόσεχα πάντα τις μεγαλύτερες μου), με αριστοκρατικό στιλ, εντυπωσιακό παρουσιαστικό, θαρρείς και έβλεπες αυτές τις εντυπωσιακές θηλυκές φιγούρες από τα κόμικ. Με τα πολλά γνωριζόμαστε και αποφασίζουμε να τα πούμε.
Δεν υπήρχαν κινητά τηλέφωνα τότε και αυτοσχεδιάζουμε. Μου γράφει το τηλέφωνο της με σκιά ματιών πάνω στο πακέτο με τα τσιγάρα. Ήμουν και ατακτούλης τότε με "άγνοια κινδύνου".
Κάτι από το ποτό, κάτι από τον ενθουσιασμό που γνώρισα τέτοια γυναίκα χάνω το τηλέφωνο...
Πήγαινα να σκάσω από το κακό μου και την απογοήτευση!
Δεν περνάνε λίγες μέρες και ενώ είχα αποδεχτεί τη μοίρα μου, πάω σε ένα ροκάδικο των Εξαρχείων! Και ναί συμβαίνει το απίστευτο. Την βλέπω μέσα!! Τα χάνω, ξαφνιάζεται και αυτή και μένουμε παγωμένοι κοιτώντας ο ένας τον άλλον.
Μια σπρωξιά από τον κολλητό που δεν είχε καταλάβει τι είχε συμβεί και με τα πολλά κάθομαι στην ακριβώς απέναντι από αυτήν μπάρα.
Εκτός από αυτήν όμως διαπιστώνω πως με κοιτά με άγριες διαθέσεις και ένα νεαρός που καθόταν δίπλα της. Κάτι το μυαλό της τότε ηλικίας μου(κάτι και η καταγωγή μου :P) και τον κοιτάζω και εγώ επίμονα δείχνοντας πως έχω εκνευριστεί. Σκύβει η τύπισσα κάτι του λέει και ο νεαρός εξαφανίζεται.
Και εγώ κοιτώ τον εαυτό μου στον καθρέφτη της μπάρας να διαπιστώσω μήπως και μεγάλωσα τόσο πολύ σε διαστάσεις και τρομάζω τον κόσμο τόσο εύκολα.
Με τα πολλά παίρνει το ποτό της και κάθεται μαζί μου.
"Ξέρεις περίμενα να με πάρεις τηλέφωνο. Είμαι παντρεμένη και σε βλέπω όπως έβλεπα τον άντρα μου πριν χρόνια!!"
Μου εξηγεί κιόλας πως ο τύπος που με κοιτούσε εκνευρισμένα ήταν ο παράνομος της δεσμός!!
Και ρωτώ ο ταλαίπωρος..
-Καλά τι του είπες και έγινε άρατος;(εξαφανίστηκε)
-Του είπα πως είσαι φίλος του άντρα μου και πως πρέπει να φύγει για να μη δημιουργηθεί θέμα!! Τόσο εύκολα τον ξεφορτώθηκα...μου είπε δείχνοντας μου πως απολαμβάνει την πονηριά της!!
Με λίγα λόγια η τύπισσα κεράτωνε τον άντρα της, αλλά ήθελε να κερατώσει και τον εραστή της μαζί μου!!
Το βράδυ πριν κοιμηθώ σκεφτόμουν πως τη γυναίκα και σε μπουκάλι να την κλείσεις θα σε κερατώσει με το φελλό...

Τελικά ιστορίες σαν την παραπάνω συμβαίνουν σπάνια ή μήπως έτσι έχουν καταλήξει οι σχέσεις μας σήμερα με ευθύνη και των δύο φύλων; Η μήπως ευθύνονται περισσότερο οι γυναίκες;

20 σχόλια:

stef είπε...

polu megales alitheies les....ama toxei sto aima tis...

Από Μηχανής Θεός είπε...

Ξερεις τι ειναι να δουλευεις σε Bar, και να σκανε μυτη παντρεμενα ζευγαρια απο Αμερικη, Ολλανδια, Αγγλια και ειτε η γκομενα να στην πεφτει και ο τυπος να κοιταει το πατωμα, ειτε να στην πεφτουν με τροπο και οι 2, ή ακομα "χειροτερα" να σε καλουν ευθεως για οριζοντιες περιπτυξεις... Βασικα ολα αυτα παντα υπηρχαν και θα υπαρχουν. Αλλαζει το ποσο χυμα συμβαινουν. Οι γυναικες φταινε περισσοτερο λογο της φυσης τους. Δρουν τοσο υπογεια, μουλωχτα και αλλοπροσαλλα... Απο τα 10 που ισως κανουν, ζητημα αν θα μαθευτουν τα 2. Ενω ο αντρας καρφωνεται. Τελος, οι κοινωνιες ειναι πιο σκληρες με την γυναικεια απιστια γιατι οι ιδιες οι γυναικες εχουν καλλιεργησει το στυλακι της υποταγης και της "αιωνιας" αφοσιωσης. Σε αντιθεση με τους αντρες, οι οποιοι χρονια τωρα αφηνουν να αιωρειται το ενδεχομενο της απιστιας. Και ερχεται μια αλληλουχια λεξεων: δικαιο, ξεκαθαρο, ειλικρινες, υπογειο.

Λακων είπε...

@stef Το αίμα νερό δεν γίνεται;)Οι άντρες πάντως υστερούμε στην πονηρία.
@ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗΣ ΘΕΟΣ Δεν έχω πρόβλημα με το χύμα. Το χύμα είναι ειλικρινές αν και τα πάντα εξαρτώνται από την περίπτωση. Πρόβλημα έχω με το ελληνικό "άλλον θέλω","άλλον κοιτάζω","με άλλον το κάνω","με άλλον έχω σχέση","με άλλο ν παντρεύομαι".
Σε θέματα σχέσεων έτοιμες είναι οι ατάκες της παρθενοπιπίτσας του τύπου "Με παρεξήγησες","το πας αλλού",εγώ δεν είμαι τέτοια!!"
Γενικότερα οι περισσότερες Ελληνίδες είναι εκπαιδευμένες στο να βρουν-τυλίξουν καλό γαμπρό(κατά προτίμηση γιατρό ή δημόσιο υπάλληλο),να τσακωθούν με την πεθερά κτλ.
Όταν βέβαια παντρευτούν τον άντρα υψηλής κοινωνικής στάθμης διαπιστώνουν μετά τα πρώτα -άντα ότι δεν ήθελαν αυτό τελικά.Και οι περιπέτειες ξεκινούν...
Το ίδιο συμβαίνει και όταν παντρευτούν κάποιον μη πλούσιο, αφού τότε τους λείπουν άλλα πράγματα.
Όλες ομαδικώς ζητούν άντρα αλλά στην πραγματικότητα μόνο άντρα δεν θέλουν.
Ελάχιστες είναι αυτές που ξέρουν που βρίσκονται και συνήθως αυτές τις πληγώνουμε περισσότερο.
Γενικότερα έχω μάθει να περιμένω τα πάντα ζητώντας απλώς ειλικρίνεια.

Σοφία είπε...

Ελάχιστες είναι αυτές που ξέρουν που βρίσκονται και συνήθως αυτές τις πληγώνουμε περισσότερο.

Και για το λόγο αυτό οι πολλές που δεν ξέρουν πού βρίσκονται, κοιτάνε να πληγώσουν παρά να πληγωθούν. Πού είναι το περίεργο;

keimenografos είπε...

Πρίν 5 χρόνια δούλευα σε ένα club στην γενέτειρα μου Βέροια. Η κουζίνα (κουζινιέρης ήμουν) ήταν μέσα στο μπαρ οπότε έβλεπα τα πάντα. Ένα ζευγαράκι καθόταν στο μπάρ και είχε πιάσει κουβέντα με έναν από τους μπάρμαν. Τα σφυνάκια έπεφταν βροχή…ώσπου η κοπέλα πηγαίναι τουαλέτα. Μετά από δευτερόλεπτα μου λέει ο μπαρμαν να έχω το νου μου στο πόστο του γιατί πάει τουαλέτα! Όταν επέστρεψε (σε κανα 2 -3 λεπτά) μπήκε μέσα στην κουζίνα και όπως πάντα μου είπε την ιστορία. (blowjob για να μην πολυλογώ). Ο συγκεκριμένος είχε πολλές κατακτήσεις και είναι σίγουρο πως έλεγε αλήθεια. Το τραγικό της υπόθεσης παιδιά είναι ότι όταν βγήκα στο μπαρ η «κυρία» φιλούσε τον δικό της και μάλιστα με πολύ πάθος! Ε ρε και να ξερες είπα από μέσα μου. Τέλος έτσι για τα πρακτικά τον ρώτησα πως κατάλαβε και ακολούθησε στην τουαλέτα. Ακούστε πονηριά η «κυρία»! Κάθε φορά που πλήρωνε τα σφυνάκια έδινε αυτή τα χρήματα στο χέρι του μπαρμαν και του χάιδευε την παλάμη με το…επίμαχο δάχτυλο! Μέσα στα σκοτάδια και τα φωτορυθμικά που να πάρει γραμμή το θύμα. Ένα από τα γεγονότα που μου κλόνισαν πολύ την εμπιστοσύνη για το γυναικείο φύλο.

Λακων είπε...

@σοφία Αχ τι μου κάνεις τώρα :)
Λοιπόν αυτές που δεν ξέρουν που βρίσκονται νομίζουν πως κερατώνοντας πληγώνονται και πως δεν φταίνε αυτές.
Το πρόβλημα τους είναι πχ πως δεν υπάρχουν άντρες αλλά δεν μπορούν να εξηγήσουν πως η πορνεία έχει τριπλασιαστεί...
Στην πραγματικότητα,αν και θα ακουστεί βαρύ αυτό που θα πω, θέλουν ακριβώς και αυτό που θέλουν ορισμένες γυναίκες από τα κράτη της πρώην Σοβιετικής ένωσης.Υλικές απολαβές.Σε άλλο επίπεδο βέβαια.
Κάποια στιγμή βέβαια καταλαβαίνουν πως είναι θηλυκά..
Και οι άντρες από την άλλη "αγοράζουμε" και επιδεικνύουμε το "λάφυρο"στα bar και στον κύκλο μας.
Προτιμώ πάντως τη νοοτροπία που έχουν Σουηδέζες,Δανές,Νορβηγές, Γερμανίδες κτλ.
-Wanna have sex with me? 1)Yes 2)No ή 3)Get lost στη χειρότερη.(Αν δεν το πουν πρώτες)
Δεν λένε "Για ποια με πέρασες και να εννοούν ναι."
Σοφία σε μεγάλο ποσοστό έχετε ξεφύγει..και σας έχει στοιχίσει.
@keimenografos Ελάχιστες είναι οι γυναίκες που εμπιστεύομαι και αυτές όχι απόλυτα και μόνο σε ορισμένα θέματα.
Ξέρω παρόμοιο περιστατικό από γνωστό. Η διαφορά είναι ότι η γυναίκα ήταν εκεί για το μήνα του μέλιτος..
@Και στους 2.Ένας καλός κανόνας είναι "Αγάπησε τη γυναίκα και μην προσπαθήσεις να την καταλάβεις" και "Μην αγαπήσεις τον άντρα αλλά προσπάθησε να τον καταλάβεις".

KitsosMitsos είπε...

It takes two to tango... Οπότε μη μασάς. Και ό,τι βγει.

Από Μηχανής Θεός είπε...

@Σοφια: Μια γυναικα και ενας αντρας εκ φυσεως δεν θα συμφωνησουν ποτε σε τετοια ζητηματα. Ειμαστε αλλιωτικοι. Αυτη ειναι η μαγεια και η καταρα μαζι. Διαλεγει ο καθενας το πρισμα που θα δει τις καταστασεις και πορευεται. Απλα οταν μιλαμε για 2 ανθρωπους, περα απο το κοινο πρισμα θεωρησης, πρεπει να κοιτανε και προς την ιδια ουσια. Διορθωσε με αν κανω λαθος, αλλα συνηθως ενας αντρας παντρευεται την γυναικα του. Τελεια.
Μια γυναικα τωρα ισως να παντρευεται τον αντρα της προκειμενου απλα να παντρευει, για να μην ειναι μονη/μεινει στο ραφι, για να κανει παιδια, για να εξασφαλιστει, γιατι παντρευτηκαν ολες οι φιλες της, γιατι της το ειπε η μανα της.
@ Λακων: Οσο φερομαστε σε μια γυναικα σαν αποκτημα, καλα μας κανει οταν θα μας γα@@@ει στο τελος. Τα θετικα των γυναικων της Βορειας Ευρωπης ειναι πολυ λιγοτερα απο αυτα των Μεσογειακων χωρων, σε τελικη αναλυση (καλως ή κακως). Για μενα τουλαχιστον και βαση προσωπικης εμπειριας.
@ κειμενογραφος: Τελικα 2 Μακεδονες -Δωριεις στην καταγωγη συνδιαλεγονται στο Ιστολογιο ενος Λακωνα-Δωριευ. Ενδιαφερον! Η εμπιστοσυνη κλονιζεται αλλα δεν πρεπει να χαθει τελειως.
@ Ολους: Και επειδη συγχυστηκα καπως με το ολο θεμα, παω να πιω τιποτα ρακομελα. Η ζωη ειναι παντα πιο ομορφη μετα το πρωτο καραφακι... Καλο βραδυ παιδια!

Λακων είπε...

@kitsosmitsos Εύστοχος και λακωνικός.

Λακων είπε...

@ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗΣ ΘΕΟΣ Ψυχραιμία φίλε μου και πιες και για μένα.Δεν έχει σημασία η διαφωνία μας.Τώρα που το σκέφτομαι έχω λίγη ρακή ;)

Equilibrium είπε...

Η μαγική λέξη νομίζω είναι ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ κι από τις δύο πλευρές. Από κει και πέρα ή προχωράτε μαζί, ή ξέχωρα, ή (ακόμη-ακόμη) με παραπάνω από τους δυο σας άτομα. Ό,τι κι αν επιλεγεί η υποκρισία δεν βγάζει πουθενά. Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη...

Τις καλημέρες μου

Λακων είπε...

@Equilibrium Καλημέρα επίσης. Μην ξεχάσεις να στείλεις και ένα mail με το νέο blog!

NY ANNA είπε...

Δεν είναι τόσο θέμα φύλου, όσο θέμα ανθρώπου. ΟΚ, κάποια πράγματα τα φέρνουμε έτσι κι αλλιώς στο DNA μας, αλλά είναι κι άλλες οι "πληροφορίες" που μετράνε: όπως σ'έχουν μάθει από το σπίτι σου, όπως έμαθες εσύ, τι "εκπαίδευση" και τι επεξεργαστή έχεις για να δυιλίσεις τις πληροφορίες και να δεις ποιες σου ταιριάζουν και ποιες να πετάξεις, αλλά και μια ακόμα πάγια τακτική που μας την ψιθιρίζουν από μικρές: πως οι άντρες άλλες γουστάρουν, άλλες πηδάνε κι άλλες παντρεύονται τελικά, απλά και μόνο για να συνεχίζουν να πηδάνε αυτές που δεν θα παντρεύονταν! Εκεί βρίσκεται όλο το παιχνιδάκι. Στις ανασφάλειες στις κρυφές που μαζεύουμε μέσα μας. Κι αν εσύ δεν έχεις τα κότσια να παλέψεις με αυτό τον "αστικό μύθο" λίγες είναι οι επιλογές: ή αγάμητη μένεις ή μιξοπαρθένα ή του τα φοράς κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση. Προσωπικά, δεν ακολουθώ καμία απ' αυτές τις λογικές, ούτε μία...
Για πολλούς λόγους.
Κυρίως γιατί βαριέμαι να είμαι κάτι που δεν είμαι...
Μεγάλη "υποδούλωση" άμα με ρωτάς... Το να είσαι κάτι που δεν είσαι...

Λακων είπε...

@ny anna Επιτέλους βρέθηκε μια να τα πει χύμα.Εκτιμώ πολύ τις γυναίκες που όταν χρειαστεί μιλάνε σαν αντρες χωρίς να παύουν να είναι γυναίκες.
Κρατώ το << Μεγάλη "υποδούλωση" άμα με ρωτάς... Το να είσαι κάτι που δεν είσαι...>> που είπες στο τέλος.
Οτι έχετε ξεφύγει βέβαια σε μεγάλο ποσοστό και βαθμό δεν μου το βγάζεις απο το μυαλό:P

NY ANNA είπε...

Γενικά, δεν θα διαφωνήσω μαζί σου... Πως έχουμε χάσει την μπάλα δηλαδή. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο!
Απλώς νομίζω πως δεν πρόκειται μόνο για "προνόμιο" των γυναικών, το χάσιμο του μέτρου. Νομίζω πως κι εσείς από κει δεν πάτε πίσω, έτσι; Τσεκαρισμένο!
Απλώς σε μας όντως φαίνεται περισσότερο. Ξέρεις γιατί; Γιατί κάποιοι πριν από μερικά χρόνια μας... ελευθερώσανε και καλά. Έτσι βρεθήκαμε με μια ελευθερία στα χέρια (ή στα... πόδια αν θες) και ξαφνικά δεν ξέραμε τι να την κάνουμε! Και δυστυχώς, κατά την άποψή μου τη χρησιμοποιούμε εντελώς μα εντελώς λάθος κάποιες από μας. Τες πα. Μεγάλη κουβέντα όλη αυτή τώρα. Με τεράστιες παραμέτρους και ενστάσεις. Άλλη ώρα, άλλη στιγμή, σε άλλο ποστ...
Kisses...

Matrix είπε...

Περιέργη περιπέτεια...

Θα συμφωνήσω με την NY Anna, δεν έχει σημασία το φύλο, αλλά ο άνθρωπος.

Απλά μας ενοχλεί περισσότερο γιατί δεν είχαμε (όχι εμείς, όσο η "κοινωνία") συνηθίσει τις γυναίκες έτσι.

Λακων είπε...

@ny anna Πες τα χρυσόστομη..Συμφωνώ σχεδόν με όλα όσα είπες.
@Matrix Εμένα πλέον δεν με ενοχλεί. Μάλλον το διασκεδάζω.Περίεργη ιστορία όντως,αν και του κειμενογράφου μου έκανε ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση.

keimenografos είπε...

@Όλους: Στο πίσω μέρος του μυαλού μας πάντα τρέχει η υποψία. Δεν έχω βρει άνθρωπο που να αγαπάει ή έστω να ενδιαφέρεται για ένα πρόσωπο και να μη ζηλεύει. Ζηλιάρης είναι αυτός που μια πληροφορία θα την επιμηκύνει με τη φαντασία του και θα καταλήξει σε πρόωρα και λανθασμένα συμπεράσματα. Τώρα κατά πόσο μπορεί να υπάρχει ειλικρίνεια στα σεξουαλικά θέλω μας είναι μεγάλο θέμα. Έχω παραδείγματα γνωστών που ντύνουν τις κοπέλες τους αντισεξουαλικά για να μη τις κοιτάξει κανείς και ορμάνε σε ότι πονηρό βλέπουνε. Όλο το ζουμί της υπόθεσης είναι να απολαμβάνεις τον έρωτα με τον άνθρωπο σου, χωρίς ταμπού και ανόητα πρέπει. Εκεί είναι η ρίζα. Από κει θα φυτρώσει η ικανοποίηση και η σταθερότητα σε μια σχέση. Αν αρχίσεις τα «μη βάλεις αυτό γιατί διαφανίζει, μη βάλεις εκείνο γιατί έτσι αλλιώς αλλιώτικα» και κοιτάζεις τις άλλες που δεν έχουν κανένα μαλ..κα να τις υποδείξει τι θα φορέσουνε, ουσιαστικά μετατρέπεις τον άνθρωπο σου σε ένα άψυχο όν που απλά βρίσκεται δίπλα σου και δεν έχει τίποτα το ενδιαφέρον και το σεξουαλικό πάνω του. Το ξέσπασμα θα είναι κρυφό και το κέρατο στιφό!

Λακων είπε...

@ κειμενογράφος Σωστός!Ίσως τα πράγματα να είναι πιο απλά και να τα κάνουμε εμείς πολύπλοκα.
Πάλι οι αρχαίοι Έλληνες πετάγονται μπροστά μας.(Παν)Μέτρον Άριστον.

@Equilibrium Το παν το έβαλα αλλά σε παρένθεση να μην έχεις παράπονο. Ξέρεις εσύ ;)

dyosmaraki είπε...

Θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες πως εξαρτάται κυρίως από τον χαρακτήρα κάθε ανθρώπου (θηλυκού η αρσενικού). Και έπειτα εξαρτάται από την σχέση που έχει ένα ζευγάρι. Πιστεύω πως όπως όλοι οι άνθρωποι δεν είναι ίδιοι έτσι δεν μπορούν να μπουν κανόνες για τις σχέσεις μεταξύ των 2 φύλων. Το κατόρθωμα για μια ισορροπημένη σχέση πιστεύω πως είναι να καταφέρει το ζευγάρι να κρατήσει μία ισορροπία ανάμεσα στα κοινά ενδιαφέροντα και στά ενδιαφέροντα του κάθε ατόμου. Ούτε να τραβάει ο καθένας τον δρόμο του αλλά ούτε και να στερείται πράγματα που αγαπά ο καθένας επειδή ο άλλος δεν του το επιτρέπει......